MFZ I. liga dorast, 12. kolo

02.10.2010 14:20

MFK Ružomberok - ŽP Šport Podbrezová U-19      3 : 0

MFK Ružomberok - ŽP Šport Podbrezová U-17      1 : 1

 

Zostava U-19 : Katreniak-Cibuľa/Kupec/-Gemzický-Scholtz-Ferenc-Paprčka/Štefanka/-Ferenčák-Kochan-Varga-Andrič/Tešlár/-Faško
ŽK:Scholtz
 
Komentár:
Niektorí naši hráči si tento zápas pomýlili so "školským výletom" a tak aj vyzeral prvý polčas v našom podaní. Prvých 15 min. nás súper na umelej tráve prevýšil vo všetkých činnostiach, hral na jeden, dva dotyky, s výborným pohybom,s častou streľbou a perfektným nasadením. My sme naopak vyrábali jednu chybu za druhou a výsledkom bol gól do našej siete v 14 min. Potom sme hru síce vyrovnali, prišli aj šance,ale bez efektu. Naopak v 33 min.zahrávali domáci rohový kop a hlavičkou zvýšili svoje vedenie na 2:0.
Po "umývaní hláv" v kabíne a prestriedaní dvoch hráčov nastal v našej hre rapídny obrat a hlavne zásluhou Kochana a Ferenca sme domácich prevyšovali a vytvárali sme si dostatok gólových príležitostí na obrat vo výsledku. Bohužiaľ naša koncovka bola v tomto zápase vychýlená a nepremenený pokutový kop Vargom bol len vyvrcholením našej streleckej nemohúcnosti. Zákonite prišiel v 90 min.trest,keď po faule Scholtza nasledoval trestný kop domácich,lopta sa odrazila od nášho múru k domácemu hráčovi a bolo 3:0.
Výsledok je pre nás podľa priebehu zápasu krutý, ale aj poučný, lebo futbal sa hrá na dva polčasy a nie len jeden ako to predviedli naši hráči.
Keďže nasledujúci víkend je reprezentačná prestávka, budeme mať 2 týždne na prípravu na Žilinu a budeme sa musieť dôrazne porozprávať s niektorými jednotlivcami ako ďalej, lebo tabuľka sa vyrovnáva a ako je blízko na špicu, tak rovnako blízko je aj na spodné priečky tabuľky. Dúfam,že toto hráči nechcú a v nasledujúcich kolách urobia všetko pre zlepšenie svojho postavenia v tabuľke.