MFZ I. liga dorast, 14. kolo

24.10.2010 11:07

Spartak Trnava - ŽP Šport Podbrezován U- 19     2 : 2

Góly za ŽP : Tešlár 2

 

 

Spartak Trnava - ŽP Šport Podbrezován U- 17     9 : 1

Gól za ŽP : Turňa

 

Zostava U-19 : Katreniak-Kurek-Cibuľa /Ferenčák/-Gemzický-Ferenc-Štefanka-Kupec-Spodniak/Tešlár/-Varga/Paprčka/-Faško-Andrič
Góly: Tešlár 2
ŽK: Spodniak, Andrič

Komentár:
Na zápas sme nastúpili oslabení o Kochana a Scholtza,ktorí stáli pre 4 ŽK. Úvodná 10 minútovka nám vyšla veľmi dobre, boli sme aktívni a domácim sme nič nedovolili. V 12 min. prišla už pomaly tradičná chyba stopérskej dvojice a súper išiel do vedenia. Od tohto momentu boli domáci jasne lepší, my sme predovšetkým kazili veľa prihrávok v stredovej zóne a potom nás to stálo veľa síl, kým sme loptu znova vybojovali.
Do druhého polčasu zraneného Spodniaka vystriedal Tešlár a tento ťah sa ukázal ako veľmi vydarený.
V 53 min. súper unikol po ľavej strane, nasledoval prudký polovysoký center do našej 16-ky a Gemzický pri snahe odkopnúť loptu si ju vrazil do našej bránky.
Nejaký čas nám trvalo, kým sme sa z druhého gólu spamätali, ale chlapci sa nevzdali a záver zápasu bol z našj strany excelentný. Po úniku Faška v 88 min. po ľavej strane a jeho centri vsietil Tešlár hlavou krásny gól do šibenice domácej brány. Po tomto góle sa domáci začali strachovať o výsledok, my sme vysunuli do útoku ešte Gemzického a hra na 3 útočníkov nám dokonale vyšla,l ebo po rohovom kope Ferenca v 93 min. sa odrazila lopta za 16-ku ku Kurekovi, ktorý perfektne vystrelil krížnu strelu po zemi, domáci brankár ju vyrazil ku Tešlárovi, ktorý svojim druhým gólom vyrovnal. Po rozohratí domácich hlavný rozhodca zápas ukončil a v našom tábore zavládla veľká radosť.
V tomto zápase som nebol spokojný s niektorými individuálnymi výkonmi, ale chlapci si zaslúžia pochvalu, že ani za stavu 2:0 sa nevzdali, bojovali do konca a vyrovnávajúci gól bol pre nich zaslúženou odmenou.
V našom mužstve vynikli Ferenc, Andrič, Kupec a za pohotové góly si pochvalu zaslúži aj Tešlár. V bráne výborne obstál Katreniak, ktorý napriek obdržaným gólom svojim kľudom a rozvahou dodával mužstvu sebavedomie. V útoku veľa nabehal Faško, bojoval,a le nedarila sa mu finálna prihrávka, no napriek tomu hodnotím jeho výkon pozitívne.
Sklamala ma hlavne hra krajných stredových hráčov /Štefanka,Varga/, ktorí veľmi zaostali za svojimi výkonmi z predchádzajúcich zápasov.
Škvrnou na zápase boli zranenia našich hráčov /Spodniak, Cibuľa/, ktorí museli byť ošetrení v nemocnici a Cibuľovi pribudli barly a sádra pre prasknutú kosť na predkolení a Spodniakovi stehy na hlave po zrážke hlavami s domácim hráčom.
Touto cestou pozývame našich skalných fanúšikov na piatok 29.10.10 o 13.00 hod.na ďalší MZ so S.N.Vsou na štadión v Brezne.

  Ďakujeme, Ivan Dubíny