MFZ - Starší žiaci (L. Mikuláš)

08.09.2012 13:33

Sobota 08. september 2012, Podtureň

I. liga starší žiaci - stred, 05. kolo

 

Tatran Liptovský Mikuláš  -  ŽP Šport Podbrezová U-15   0 : 2 (0 : 0)

Góly : Tešlár, Petržel

 

Tatran Liptovský Mikuláš  -  ŽP Šport Podbrezová U-14   1 : 2 (1 : 0)

Góly : Nemec 2

 

Komentár k zápasu U-15:

Kvalitu stretnutia ovplyvnil nekvalitný terén, ktorý miestami pripomínal „tankodrom“. Hral sa fyzicky náročný futbal s množstvom osobných súbojov a častých prerušení. V bezgólovom prvom polčase si domáci nevypracovali žiadnu šancu, my sme pohrozili v 25. minúte Matulom a následne v 28. minúte Cambelom.

V druhom polčase trval bezgólový stav do 50. minúty. Po rohovom kope sa pred domácim brankárom ocitol neobsadený Tešlár a s prehľadom otvoril skóre. Od tohto momentu začali domáci viac držať loptu, zvýšili pohyb a častejšie sa dostávali pred našu bránku najmä vďaka štandardným situáciam. Nám sa otvoril priestol na rýchle protiútoky. Dobrockého individuálna  akcia v 63. minúte po pravej strane, keď sa uvolnil proti dvom obráncom, skončila na brvne a Matula opäť po akcii z pravej strany mieril vysoko nad. V 68. minúte  peknou strelou spoza šestnástky prekonal domáceho brankára Petržel a uzavrel skóre.

Richard Smékal, asistent trénera

 

Zostava ŽP Šport U-15:

Čillík - Dobrocký (Engler), Fischer, Villant, Martiník – Horváth (Petržel)  - Matula (Nagy), Sučák, Antal (Kováč), Cambel - Tešlár

 

Komentár k zápasu U-14:

V 5. kole sme nastúpili proti L.Mikulášu na ihrisku v  Podturni. Ihrisko malých rozmerov a nie kvalitným povrchom prinieslo bojovný futbal s veľa nepresnosťami.

Do zápasu sme vstúpili zle, keď v 1.min Adamčák zle rozohral malú domov, následne fauloval a Maduda nariadený pokutový kop premenil 1:0. Po inkasovanom góle sme sa nevedeli dostať do hry, domáci boli agresivnejší a aktívnejší, no do väčšej šance sa nedostali. Od 20.min sme sa dostali do hry a prišli aj šance, no Vinarčík, Nemec ani Turňa sa nepresadili.

Vstup do druhého polčasu nám vyšiel, keď Nemec v 38.min trafil nechytateľne 1:1. V 55.min sa v 16-ke presadil opäť Nemec a šli sme do vedenia 1:2. Od toho momentu sme sa zbytočne stiahli, báli sme sa hrať a súper začal hroziť, no v ťažkých momentoch nás podržal brankár Adamčák. Prvý polčas bol z našej strany nie dobrý, po dohovore v kabíne ma chlapci v druhom polčase potešili, keď dokázali otočiť skóre. V sobotu 15.09.2012 o 12:00 privítame na domácom ihrisku hráčov z  FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa.

Martin Boháčik, tréner

 

Zostava U-14:

Adamčák - Kurek, Vilček, Lupták, Gordan - Gajdošík(47.Klein), Turňa, Bauko, Budač(35.Balco) - Vinarčík, Nemec