Muži - 9. kolo, II. liga východ

27.09.2010 08:15

 

9. kolo II. ligy Východ, 26. 9. 2010  MFK Košice B – ŽP Šport Podbrezová    0 : 2 (0 : 1)

Góly: 33´ Nosko,  55´ Púchy

 

Štadión Ličartovce

Rozhodca: Kakaščík

AR1: Bača

AR2: Petrinec

DS: Špivák

Počet divákov: 180

 

Zostava ŽP Šport:

Hanák - Kožička (62´ Loučka), Nosko, Minčič, Kišš -  Pančík (71´ Nikel), Snitka, Betka, Harvilko - Púchy (69´ Podio), Kostúrik

 

 

ŽK: Podbrezová – Kožička, Pančík

       

     Už v 2´ zápasu hráči Podbrezovej zahrávali trestný kop z 25m. Podaril sa im signál, po ktorom Havrilko už prekonal brankára , ale loptu z bránkovej čiary vykopol obranca Košíc. V 3´ hráči Podbrezovej sa pokúšali z trestného kopu o ďalší signál ale obrana domácich loptu zachytila a odkopla do bezpečia. Od tejto chvíle začali domáci predvádzať rýchlejší a kombinačnejší futbal. Hrali na veľa prihrávok a loptu nedali súperovi zadarmo. V 7´ sa pokúšal o strelu z 18m domáci Hojstrič, ale iba nad bránu Hanáka. V 15´ Hanák vyrazil nepríjemný prízemný center do bezpečia a pri nasledujúcom zahrávanom rohovom kope sa bezpečne zmocnil lopty. V 17´ nebezpečný center Košičanov Minčič odvrátil na roh, z ktorého košickí hráči nič nevyťažili. V prebiehajúcej 18´ strelu Karaša z 11m odvrátil Nosko na roh. V 19´ zahrávali domáci trestný kop z 20m ale Kuzma strieľal len do podbrezovského múru. V 20´ Čukič z 8m hlavičkoval vedľa brány Hanáka. Na opačnej strane v 31´ Kostúrikova strela z 11m  bola tečovaná na roh. Z nasledujúceho rohového kopu hlavičkoval Minčič na bránu domácich, ale brankár Prekovič loptu vyrazil na roh. Z nasledujúceho rohového kopu v 33´, ktorý nádherne zahral Pančík, Janko Nosko hlavou poslal hráčov Podbrezovej do vedenia. V 34´ sa o strelu z 20m  pokúsil Púchy ale vedľa. Hneď nato v 35´ páli z 25m na bránu domácich Kostúrik ale taktiež vedľa. V 37´ košický Čukič strieľal z 30m do rúk Hanáka. V 40´ Snitka dostal prihrávku od aktívneho Kožičku, ale zo 16m strieľal nad bránu Košíc. V 42´ Karaš nebezpečne strieľal na Hanáka z 25m, ale brankár Podbrezovej si z jeho strelou poradil. Diváci mohli v I. polčase vidieť zaujímavý, bojovný a behavý futbal, kde sa hra prelínala z jednej strany na druhú.  Po dosiahnutom góle Podbrezovej ostali domáci trochu zakríknutí a hru ovládli hráči Podbrezovej.

     V II. polčase v 49´  sa rútili 4 hráči Podbrezovej na dvoch košických hráčov, ale Pančíkovu finálnu prihrávku na Kostúrika odkopol domáci obranca na roh. V 50´ po dobre kopnutom rohu Harvilkom hlavičkoval Minčič tesne vedľa brány . V 51´ snaživí Harvilko centroval loptu z hry z ľavej strany  ale nad bránu. V 55´ Hanák vykopával dlhú loptu na polku súpera, ktorá prešla medzi dvoma domácimi stopérmi, vybiehávajúci brankár odkopol loptu len do Púchyho, od ktorého sa lopta odrazila do brány domácich. Podbrezová viedla  2 : 0. V 64´ po ideálnej Púchyho prihrávke Kostúrik zo 14m strieľal nad bránu. V 67´ sa v 16 – ke hostí dobre zorientoval Kostúrik, ale jeho gólovú strelu brankár domácich vyrazil na roh. Z následného rohu zakončil zase Kostúrik ale opäť len do brankára. V 69´ Harvilkovu strelu zo 16m  chytil brankár domácich. V 74´ strieľa Podio zo 16m ale vedľa brány. V 80´ Kostúrikovu strelu chytil brankár domácich. V 81´po centrovanej lopte Snitku hlavičkoval Minčič ale len do rúk brankára. V 84´ zahrávali domáci roh ale loptu do bezpečia odvrátil Snitka. V 89´ Nikel prehodil vybiehajúceho domáceho brankára ale lopta letela tesne vedľa opustenej brány. V nadstavenom čase sa o strelu pokúsil Podio, ale z 30m prekopol bránu. V II. polčase boli domáci pod neustálym tlakom Podbrezovej, jej hráči si vytvorili mnoho gólových šancí, z ktorých bohužiaľ premenili len jednu.

V tomto zápase si hráči Podbrezovej víťazstvo zaslúžili, boli jednoznačne lepší, hlavne v II. polčase, čo súhlasne potvrdili aj fanúšikovia a funkcionári Košíc.