I. liga dorast, 16. kolo

06.11.2010 10:40

ŽP Šport Podbrezová U-19   - FK Dukla Banská Bystrica   2 : 0 (1 : 0)

Góly : Tešlár, Kochan

ČK : Kukula (Dukla BB), Gyombér (Dukla BB)

 

ŽP Šport Podbrezová U-17   - FK Dukla Banská Bystrica   2 : 2  (1 : 2)

Góly : Ridzoň, Smoleň  - Záhumenský 2

ČK : Smoleň (ŽP)   -   Sádovský (Dukla BB)

 

Zostava U-19 : Katreniak-Kurek/Ferenčák/-Gemzický-Scholtz-Ferenc-Štefanka/Paprčka/-Kupec/Tešlár/-Kochan-Varga-Andrič-Faško

Góly: Tešlár, Kochan


Komentár :
Zápas, na ktorý sme sa všetci veľmi tešili nakoniec skončil so zmiešanými pocitmi na jednej i druhej strane. Prvý polčas bol pomerne vyrovnaný,i keď viacej z hry sme mali my. Súper mohol ísť do vedenia po chybe Kureka, ktorý zle vystavil súpera do ofsajdovej pozície, ale samostatný nájazd výborne zlikvidoval Katreniak. Súpera sme potrestali na konci prvého polčasu, keď loptu dostal do hosťujúcej bránky Tešlár. Tieňom prvého polčasu bolo zranenie nášho P. Kupca, ktorý musel byť odvezený do nemocnice.
Cez prestávku sme si museli vysvetliť niektoré veci a výsledkom bol perfektne zahraný tresný kop Kochana a skóre bolo 2:0 v náš prospech. Keďže 2 súperovi hráči dostali po druhej žltej karte červenú a my sme hrali v početnej prevahe, myslel som si, že tento zápas môžeme vyhrať aj vyšším rozdielom. Bohužiaľ, naši hráči začali na ihrisku produkovať niečo, čo som ja nechápal....Neustála hra dozadu, bez pohybu a nasadenia musela otráviť aj našich najvernejších fanúšikov. Napriek tomu, že sme hrali o dvoch hráčov naviac sme totiž vôbec neohrozili bránku súpera .Uspokojili sme sa s tým, že vyhrávame 2:0 a namiesto toho, aby sme súpera "dorazili", prejavovala sa typická vlastnosť slovenských futbalistov-ĺahostajnosť, ľahkovážnosť a pocit uspokojenia s tým, že vyhrávame a súper sa už na nič nezmôže. Nepomohli ani striedajúci hráči, ktorí tiež zapadli do toho, čo sa na ihrisku deje. Mohol som si aj hlasivky zničiť, hráči nereagovali. Chlapci si musia uvedomiť, že takto si fanúšikov nezískajú a ja ich budem za takéto veci neustále kritizovať, lebo nie je dôležitý len výsledok ale aj spokojnosť fanúšika!
Poslednú 30 minútovku si musíme s hráčmi dôkladne rozobrať a vyvodiť aj dôsledky.
Tento derby zápas ma svojou úrovňou veľmi sklamal a nepripomínal, že sa hrá najvyššia dorastenecká súťaž. Napriek tomu, že momentálne sa nachádzame na 5 mieste tabuľky, čo je výborné, musíme zápas čo zápas potvrdzovať aj svojou hrou, že tam právom patríme a nekaziť si celkový dojem tak, ako tomu bolo v posledných 30 min.zápasu!
Posledný zápas jesennej časti odohráme na pôde D.Stredy, ktorá je na konci tabuľky a už v tomto zápase, napriek tomu,že budeme oslabení, môžu chlapci spraviť reparát za zbabranú poslednú polhodinu zápasu s Duklou.

Ivan Dubíny