MFZ I. liga dorast, 13. kolo

16.10.2010 10:54

 

ŽP Šport Podbrezová U-19   - MŠK Žilina      1 : 0 (0 : 0)

Gól : Andrić

 

Zostava ŽP Šport :

Katreniak - Kurek, Gemzický, Scholtz, Ferenc - Štefanka, Kochan, Kupec, Varga - Faško, Andrić

 

 

ŽP Šport Podbrezová U-17  - MŠK Žilina    3 : 2  (0 : 1)

Góly : Smoleň, Turňa, Mózer (11m)

 

Komentár k U-19 : 

Vedúce mužstvo dorasteneckej ligy malo 10 zápasovú sériu bez prehry a tento fakt nás burcoval počas dvojtýždňovej prípravy na tento zápas.
Úvod zápasu síce o tom nesvedčil, lebo súper mal viacej z hry, ale od 20 min. sme prevzali iniciatívu a vypracovali si i gólové šance. Najväčšiu zahodil Andrić a v 32 min. sa rútil Štefanka sám na bránu, bol faulovaný pred 16-kou hosťujúcim brankárom, ale na prekvapenie všetkých nasledovala len ŽK.!!! Hlavný rozhodca si týmto verdiktom pobúril proti sebe obecenstvo i nás na lavičke, lebo všetci sme cítili krivdu.
V druhom polčase sme mali viacej z hry my a po rohovom kope Ferenca v 54 min. vsietil vedúci a rozhodujúci gól Andrić. Chlapci ďalej príkladne bojovali a vypracovali si ešte gólové šance, ktoré však ostali nevyužité. Od 75 min. znova prevzal iniciatívu súper, ale vypracoval si len jedinú šancu, ktorú výborným sklzom zlikvidoval Scholtz. Taktickou hrou a nesmiernou bojovnosťou sme už víťazstvo nepustili z rúk a po zápase zavládla veľká radosť.
V dnešnom zápase dali chlapci do zápasu viac srdiečka ako súper a to bol rozhodujúci moment a rozdiel oproti mužstvu Žiliny.
Hráči predviedli kolektívny výkon so správnym nasadením a preto ich tentoraz chválim. Výborne zahrala celá obranná formácia a v stredovej formácii vynikol Štefanka, ktorý hral na veľkom priestore a ešte stíhal plniť aj defenzívne úlohy. Milo ma prekvapili hráči, ktorí hrali na zmenených postoch /Kurek,Kupec/.
V mene celého mužstva ďakujeme i divákom, ktorí vytvorili výbornú atmosféru, lebo v takejto atmosfére sa aj hráčom hrá lepšie. Dúfam, že svojim výkonom pritiahli na nasledujúce dva domáce zápasy aj ďalších divákov a spoločnými silami nám pomôžu skončiť po jesennej časti v tabuľke čo najvyššie.


Ivan Dubíny