MFZ - Dorast "A" (Dubnica n/V.)

22.09.2012 11:55

Sobota 22. september 2012, štadión Brezno

I. liga dorast, 09. kolo

 

ŽP Šport Podbrezová U-19  -  MFK Dubnica nad Váhom     3 : 2 (0 : 2)

Góly :   46´ Cvejić, 69´ Očenáš, 90´ Mózer  -  9´, 13´ Števček

ČK : Takáč (Dubnica)

 

ŽP Šport Podbrezová U-17  -  MFK Dubnica nad Váhom    1 : 1 (0 : 1)

Góly : Galo  -  Slávik   

 

Zostava U-19 :

Kozárik-Kováčik /46 min.Cvejič/-Pavlík-Očenáš-Lihan-Szoke-Janko /70min.Vaštík/-Mózer-Polaščik-Jakuba-Sokol /89min.Kupka/ 

 

ŽK:Polaščik 

Rozhodca:Galád

 

Komentár k zápasu U-19 :

     Po dobrom výkone v Prešove sme v prvom polčase herne sklamali. Úvod tomu síce nenasvedčoval, dobre sme kombinovali a prišla šanca Jakubu, ktorý nastrelil žrď, ale v 9 min. urobil veľkú chybu Lihan a súper išiel do vedenia. O 4 min. neskor znova chyba našej obrany a Števček strelil svoj druhý gól. Potom v obrovskej šanci vychytal súpera Kozárik. My sme boli v hernom kŕči, nedarila sa nám kombinácia, vypustili sme stred poľa a súper mal viacej z hry.

     V polčasovej prestávke som musel zvýšiť hlas, urobili sme zmenu v zostave i systéme hry a hlavne som sa snažil, aby hráči uverili tomu, že tento zápas sa ešte dá otočiť. Hneď v 46 min. znížil na 1:2 Cvejič a to bol impulz k našej rapídne zlepšenej hre po obrátke. V 68 min. po rohovom kope Lihana hlavičkou vyrovnal Očenáš a dokonalý obrat v tomto zápase zariadil v 90 min. krásnou krížnou strelou z 20m Mózer.

     Súper v tomto zápase zanechal dobrý dojem a svojou hrou ukázal, že nepatrí na spodné priečky v tabuľke. My sme podali dva rozdielne polčasové výkony, ten prvý si budeme musieť dokladne s mužstvom rozobrať.

     Na svojom mužstve si cením,že sa nepodalo nepriaznivému výsledku a otočilo zápas vo svoj prospech.

      Ivan Dubíny, tréner

 

Komentár k zápasu U-17:

V ďalšom domácom zápase sme zmenili rozostavenie na 4-4-2, pretože sme chceli zvýšiť našu útočnú silu, ale aj z preto, že máme v mužstve štyroch dobrých útočníkov, ktorí potrebujú hrať. Prvý polčas bol vyrovnaný s malým počtom streleckých pokusov z oboch strán. V 23. minúte sa  hostia po peknej narážačke ujali vedenia 0:1. Do druhého polčasu sme nastúpili s odhodlaním otočiť skóre zápasu a konečne zvíťaziť. Vypracovali sme si niekoľko dobrých streleckých príležitostí a väčšina času sa hra odohrávala na súperovej polovici. Do zápasu dobre naskočili aj striedajúci hráči, čoho dôkazom je aj vyrovnávajúci gól – Zachar vyhral súboj s obrancom ušiel k bránkovej čiare odkiaľ poslal spätnú prihrávku pred bránu, tam Varga oklamal  pohybom oboch stopérov a loptu šikovne prepustil zozadu nabiehajúcemu Galovi, pre ktorého už nebolo problémom streliť gól - 1:1. V závere sme ešte kopali dva priame kopy, ale zvíťaziť sa nám nepodarilo. S výkonom mužstva som spokojný, výkonnostne všetci hráči napredujú.

Július Szőke, tréner