MFZ - Dorast "A" (Žilina) + Foto

08.09.2012 14:24

Sobota 08. september 2012, Brezno - štadión

I. liga dorast, 07. kolo

 

ŽP Šport Podbrezová U-19  -  MŠK Žilina    2 : 1 (2 : 0)

Góly :  Szoke, Mózer  -  Kucharčík

 

ŽP Šport Podbrezová U-17  -  MŠK Žilina    1 : 2 (1 : 1)

Góly :  Galo  -  Stranianek 2

 

Zostava ŽP Šport U-19:

Kozárik-Kováčik-Pavlík-Očenáš-Lihan-Szoke-Janko-Mózer /89 min.Kupka/ - Polaščik / 87 min.Vaštík/-Jakuba - Sokol /77 min.Trajteľ/

 

ŽK:Pavlík,Szoke,Janko

Rozhodca:Fajčík

 

Komentár k zápasu U-19:

         Žilina má každoročne veľmi kvalitné mužstvo a preto sme po zbabranom zápase na Dukle vsadili predovšetkým na bojovnosť, disciplínu, dobrú organizáciu hry a srdiečko. V prvom polčase boli tieto veci na veľmi dobrej úrovni. Hostia síce po 16-ku dobre kombinovali, ale do žiadnej veľkej šance sme ich nepustili. Naopak, my sme neustále hrozili z rýchlych protiútokov a po jednom z nich v 34 min. vnikol Jakuba do 16-ky, prihral Szokemu a ten otvoril skóre. V 38 min. po dlhom nákope pred 16-ku súpera si nerozumeli hosťujúci stopér a brankár a Mózer pohodlne zvýšil naše vedenie na 2:0.

        V druhom polčase sa priebeh do 60 min. veľmi nezmenil. Naše vedenie mohol zvýšiť Jakuba, keď po krásnej akcii trafil len brankára Holeca. Od tejto chvíle zobrali taktovku  na svoje kopačky hostia a hlavne Škriniar a Ľupčo boli veľmi nebezpeční. Úniky Mihálika sa nám podarilo eliminovať a tak stav sa dlho nemenil. V týchto fázach hry už nebola naša organizácia na takej úrovni ako by som si predstavoval a preto mal súper prevahu. Škriniar nastrelil po zlyhaní komunikácie medzi Očenášom a brankárom Kozárikom brvno, následne však po Škriniarovej strele vytiahol Kozárik fantastický zákrok. V 85 min. sa predsa len hosťom podarilo streliť gól, keď po faule Szokeho zahrávali hostia trestný kop a po centri vysoký Kucharčík hlavou znížil. Záver sme aj enormnou bojovnosťou zvládli a tak sme si pripísali 3 cenné body do tabuľky. Víťazstvo nad veľmi kvalitným súperom si vážime. V hre bolo veľa vecí, ktoré by som chlapcom hlavne v druhom polčase mohol vytknúť, ale za bojovnosť a dodržiavanie taktických pokynov hlavne do 60 min. ich chválim. Dnes dali do zápasu to, čo im chýbalo na Dukle a znova sa presvedčili, že bez nasadenia sa zápasy vyhrávať nedajú.

       Toto víťazstvo si cením aj preto,že na prípravu sme mali po zápase na Dukle len 3 dni, kým súper celý týždeň.

Divákom ďakujeme za podporu a povzbudzovanie a pozývame ich znova na štadión v Brezne 22.9.12, kedy privítame na domácom trávniku mužstvo Dubnice.

     Ivan Dubíny, tréner

 

Komentár k zápasu U-17 :

Po vysokej prehre v B. Bystrici sme nastúpili so siedmimi zmenami v základnej zostave . Od začiatku sa zápas odohrával v strede ihriska, bez zakončenia z oboch strán. V 10. minúte sme útok súpera zastavili faulom a prvá strela súpera skončila v našej bráne. Naďalej sa hra odohrávala medzi 16-tkami keď súper trpezlivo kombinoval, väčšinou na vlastnej polovici a my sme vyčkávali na chyby súpera. Po faule na Sudimáka sme zahrávali štandartnú situáciu, Sudimák našiel centrom nabiehajúceho Gala a ten prudkou hlavičkou pod brvno vyrovnal na 1:1. Tretí a rozhodujúci gól padol opäť po priamom kope, keď súperova slabá strela skončila na prekvapenie všetkých v našej bráne. Do konca sme sa pokúšali o vyrovnanie, presadzovali sme sa hlavne vo vzduchu. Pred koncom zápasu sa pekne uvoľnil na hranici 16-tky Hanzlík, ale jeho peknú strelu pod brvno brankár zázračne vyrazil a tak sme utrpeli ďalšiu prehru. Mužstvo v dnešnom zápase ukázalo svoju lepšiu tvár, dúfam že s takýmto nasadením budeme hrať aj v ďalších zápasoch. V dobrom svetle sa ukázali aj obaja noví hráči - Aľušík a Duda. 
 
Zostava U-17: Straka - Pocklan (Rovňan),Fraňo, Aľušík,Klimo - Sudimák,Bodnár (Hanzlík), Galo, Duda (Gánovský), Vrana (Páleš), - Dobranský
 
Július Szoke, tréner
 

FOTO zo zápasu - part  1 :

 

FOTO zo zápasu - part  2 :