MFZ I. liga dorast, 8. kolo

04.09.2010 14:53

FC Nitra - ŽP Šport Podbrezová U-19    2 : 3 (2 : 2)

Góly za ŽP : Varga 2, Kurek 

Zostava U-19 : Hermanský - Cibuľa/Pliešovský,Paprčka/ - Gemzický - Scholtz - Varga - Štefanka - Ferenčák - Kochan - Faško /Tešlár/ -  Andrič - Kurek 

 

FC Nitra - ŽP Šport Podbrezová U-17    8 : 2

Góly za ŽP : Urbánik, Turňa

 

Komentár U-19:

Domáci síce mali z nás podľa slov ich trénera veľký rešpekt, ale do zápasu nastúpili perfektne nabudení a prvých 15 min. hrali veľmi dobre. Výsledkom bol gól do našej siete v 13 min. po chybe našej obrany. Od tejto chvíle sme sa konečne aj my zobudili a začali hrať svoju hru, čoho výsledkom bol vyrovnávajúci gól Vargu po štandardnej situácii v 23 min.a hneď v 27 min.Kurek otočil výsledok v náš prospech 1:2. Do konca polčasu bola hra vyrovnaná, ale v nastavenom čase sme znova urobili chybu po autovom vhadzovaní a súper vyrovnal na 2:2.
   V druhom polčase mala hra stále rovnaký obraz. Domáci sa vo veľkom počte hráčov púšťali do útočenia, my sme stále hrozili protiútokmi. V 53 min.bol faulovaný domáci hráč tesne pred 16-kou našim brankárom a keďže videl len ŽK nastala hlavne na domácej lavičke a v hľadisku veľká nervozita, ktorá pretrvala až do konca zápasu.
V 56 min.bol jasne faulovaný v pokutovom území Kurek a Varga s prehľadom premenil pokutový kop. Od tohto momentu sa domáci ešte viac vrhli do ofenzívy, ale naša obrana už pracovala oveľa spoľahlivejšie ako v prvom polčase a v niektorých momentoch stálo pri nás aj šťastie. Ale v protiútokoch sme mali aj gólové šance a hlavne Štefankova po perfektnej prihrávke Kochana volala po góle.
Rozumnou taktickou hrou sme už víťazstvo nepustili z rúk a tak sme si z Nitry doviezli nečakané 3 body, z čoho máme veľkú radosť.
Našou úlohou je teraz sa zodpovedne pripraviť na nasledujúci MZ s Dubnicou a hlavne "nelietať v oblakoch",ale ostať nohami pevne stáť na zemi !!!
 
 MUDr. Ivan Dubíny