MFZ - Muži (Ružiná) + Video

15.09.2012 17:13

Sobota 15. september 2012, Ružiná

II. LIGA, 09. kolo

TJ Baník Ružiná - ŽP Šport Podbrezová 1:2 (0:1) 

Góly: 89. M. Krško (z pok. kopu) - 22. a 62. Tubonemi,

ŽK: 35. M. Líška - 89. J. Nosko,

rozhodovali: Michlian - Lieskovský, Bobko, 450 divákov

 

ŽP Šport :

Hanák – Snitka, Nosko, Minčič, Greško – Pančík (73´ Čekovský), Kupčík, Kochan, Harvilko – Vaščák (80´ Rusnák), Tubonemi (87´ Morháč)
 

 

O prvú zmenu na svetelnej tabuli sa v 10. min mohol postarať hosťujúci legionár Tubonemi, ktorého strela tesne minula domácu bránu. V 17. min opečiatkoval výkop domáceho gólmana hosťujúceho Vaščáka a lopta takmer skončila v domácej sieti. Michalík však stihol v poslednej chvíli zakročiť. V 22. min odčinil Tubonemi svoj nezdar z 10. min a prízemnou
strelou otvoril gólový účet stretnutia - 0:1. V 27. min mal vyrovnávajúci gól na kopačkách Blaščík, ale Hanák včas vystihol jeho úmysel. Gólman hostí sa vyznamenal aj v 32. min, keď bravúrne zlikvidoval Kamendyho prudkú strelu z diaľky. V 38. min mohol gólový náskok hostí zvýšiť Vaščák, no Michalík bol na mieste. Hneď na začiatku druhého dejstva sa v sľubnej pozícii ocitol Kamendy, Hanáka sa mu však nepodarilo prekonať. V 48. min zachraňoval domácich Štajer, ktorý loptu vykopol tesne spred brány. V 55. min pálil z otočky Balaško tesne nad súperovu bránu. Ďalší dôvod na radosť mali hostia v 62. min. Gólman Michalík pri výkope naservíroval loptu rovno na kopačku Tubonemiho, ktorý pohotovo zvýšil na 2:0. V 80. min mohol zvýšiť na 3-0 Rusnák, ale Michalík bol proti. V 85. min našiel Kamendyho center voľného Balaška, ktorý pálil rovno do Hanákovho náručia. O dve min minúty neskôr mali domáci šťastie, keď Tubonemi prihral Čekovskému, ktorého strela sa odrazila od  tyče a putovala po bránkovej čiare smerom von.V 89. min fauloval Nosko Karáseka, za čo si vyslúžil žltú kartu a hlavný arbiter nariadil pokutový kop. Ten s prehľadom premenil Miloš Krško a spečatil na konečných 2:1.

Hlasy trénerov :

Vladimír Rusnák, st., tréner TJ Baník Ružiná: "Myslím si, že vyhralo šťastnejšie a zohratejšie mužstvo. Súper mal dobrú prechodovú fázu, bol dôrazný, dokonale využil naše chyby a to najmä pri druhom góle. Naopak, my sme situácie, ktoré sme mohli doriešiť gólom, nedotiahli do konca. Podľa mňa by bola tomuto zápasu viacej svedčila remíza. Máme dosť práce a to najmä v defenzívnej činnosti, keďže vidím, že chlapci smerom dopredu vedia hrať. Dnes boli trochu zakríknutí. Musíme popracovať na osobnom bránení, preberaní hráčov. Tentokrát sme útočníkom nechali veľa priestoru. Dnes bola citeľná absencia našich skúsených hráčov Boháčika a Kuráka."

Jaroslav Kentoš, tréner ŽP Šport Podbrezová: "V prvom polčase sa hra odohrávala medzi šestnástkami s dlhými nakopávanými loptami súpera, kedy domáci si z toho vytvárali štandardné situácie a tie sú stále nebezpečné. Podarilo sa nám vsietiť úvodný gól stretnutia a okrem toho sme mali dve stopercentné šance. Keby sme ich premenili bolo by nám ľahšie. V druhom polčase sme dali druhý gól a kontrolovali sme hru. Škoda toho záveru a jedenástky, pretože sa to trošku ešte znervóznilo. Myslím si však, že naše víťazstvo je zaslúžené a o ten gól sme boli lepší."